воскресенье, 10 декабря 2017 г.

Делегація школи - інтернату "Джерело" на ІX Міжнародній  науково-практичній  конференції в Одесі


      Завдяки прогресивним поглядам адміністрації (директору школи-інтернату "Джерело" О.В.Нішенку та завучу з навчально-виховної роботи Н.Б.Крохмаль), їхньому креативному баченню на самовдосконалення та саморозвиток педагогів "Джерела" творча група вчителів  у складі   Сапальової Наталії Григорівни, вчителя-філолога, керівника по роботі з обдарованими та здібними учнями закладу,  Іванової Інни Леонідівни, вчителя математики та Жовтяк Гульнари Кашифівни, вчителя географії  була делегована у м.Одесу для участі у ІX Міжнародній науково-практичній конференції «Інноваційні технології навчання обдарованої молоді», яка проходила 6-7 грудня 2017 року в Одеському національному  університеті ім.І.І.Мечникова.  
    Діяльність даної конференції  спрямована на пошук та
 виявлення ефективних підходів та технологічних рішень 
застосування інноваційних технологій навчання 
обдарованої молоді, зокрема STEM-навчання, в аспекті розвитку здібностей учнів різного віку; пошук інноваційних моделей та технологій психолого-педагогічної підтримки розвитку обдарованої молоді та проблеми інтелектуального саморозвитку особистості дитини.
     До роботи у  конференції  долучились  педагоги, науковці, викладачі ВНЗ, методисти, фахівці в галузі інформаційних технологій та прикладних дисциплін, фахівці навчальних центрів та бізнес-структур, управлінці та керівники навчальних закладів, аспіранти й докторанти.  
     Учасники конферкнції підіймали проблеми сучасної педагогіки, обговорювали питання, пов’язані з інтенсифікацією процесу навчання дітей взагалі та посилення впливу педагога на обдаровану дитину зокрема. 
      Особливу зацікавленість викликали такі доповіді, як «Інноваційні дидактичні техніки в роботі з обдарованою молоддю» доктора педагогічних наук, професора, завідуючої кафедри педагогіки ОНУ ім.І.І.Мечникова Цокур О.С.«Концепція знаннєво-орієнтованої освіти і цифрове суспільство» Іллі Левіна, професора з Ізраїлю, який працював в ONLINE-режимі, "STEM-освіта - трансдисциплінарний  підіхід навчання" методиста Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Михайлюк А.А., "Психотерапевтична підтримка учасників освітнього середовища в прорцесі впровадження інноваційних технологій! наукового співробітника Національного центру "МАН України" Єнотаєвої Л.Є.
    В дружній, але офіційній атмосфері народжувалося нове бачення вирішення традиційних проблем. 
   Нас, вчителів-делегатів  закладу, зацікавило питання інтеграції навчальних STEM-предметів, адже STEM-освіта - це ідеальна модель, яку важливо брати до уваги у навчальному процесі: від проектування конкретного заняття  предмета до взаємодії з викладачами інших дисциплін. 
    У другий день заходу учасники відвідали Рішельєвський ліцей, діяльність якого презентував директор комунального закладу, кандитат фізико-математичних наук, доцент Колебошин В.Я.  Найбільший інтерес в учасників конференції викликала сучасна студія звукозапису, де вчителі записують  онлайн-уроки.   
     

По закінченні конференції вчителі нашої школи отримали сертифікати учасників міжнародної конференції.




    Участь у роботі міжнародної конференції відкрила перед  нами нові перспективи в роботі, надала можливість поспілкуватися з однодумцями.
    Ми впевненні, що теоретичне підгрунття презентованого матеріалу науковців Іллі Левіна, Михайлюка А.А. та іншихможе бути корисним у навчанні дітей з особливими потребами в школі. Насамперед це:

  • впровадження освітніх програм та методик навчання, орієнтованих на творчий потенціал учнів;
  • впровадження в практичну діяльність STEM-освіти як напряму релізації проектної діяльності











































Автор Сапальова Н.Г. (Рекомендовано для блогів МО)

Комментариев нет:

Отправить комментарий

      Святкування 14 жовтня  в «Джерелі»   Можна все на світі вибирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину. В.Симоненко         14 жов...