среда, 27 января 2021 г.

 Святкування в «Джерелі» Дня народження П.Г.Тичини

Яблуневоцвітний геній України.

Олесь Гончар

      27 січня 2021 року вся Україна відзначає 130-ту річницю від дня народження сонячного кларнетиста, поета світового масштабу Павла Тичини.

  Для кожного з нас це  нагода вшанувати пам’ять митця, комусь по-новому пізнати, а комусь, можливо, і згадати творчість «яблуневоцвітного генія України», перечитавши чудові поезії майстра, які беруть за душу та бентежать серця читачів.

    До святкування цієї дати у школі-інтернаті «Джерело» вчителі-філологи провели ряд заходів під гаслом «Посилаємо в небо молитву за тебе» . 

     Учні 10-б класу були запрошені вчителькою Сапальовою Н.Г. до віртуальної екскурсії помешканням Павла Григоровича. Десятикласники змогли відчути атмосферу творчих шукань поета у затишку теплої кімнати під бій німецького годинника та натхненну тишу кількатисячної бібліотеки.
Флюр Ю.О. для учнів 8-А та 10-А класів  провела годину поезії «Говори, говори, моя мила: Твоя мова — співучий струмок.» Учні з порушенням слуху жестовою мовою декламували вірші Павла Григоровича про кохання, сенс життя та природу.

Вихованці початкових класів з великим задоволенням взяли в руки кольорові олівці і фарби, щоб передати сюжет віршів для дітей П.Тичини і свої почуття від прочитаного у малюнках.

Впродовж тижня в закладі діяла книжкова виставка «Читаю душі ваші, наче книги, я…”, організована бібліотекарем  Котій І.М.. Учні школи-інтернату знайомилися зі збірками «хліборобського Орфея», читали вірші, ділилися своїми враженнями один з одним.

    А ви знали, що Тичина грав на кількох музичних інструментах і був диригентом оркестру?  Саме про це і не тільки  дізналися вихованці школи-інтернату «Джерело» з інформаційної дошки «За лаштунками шкільної біографії Павла Тичини».

  Пам’ятаймо «дивного мрійника з очима дитини і розумом філософа»! «Умирають майстри, залишаючи спогад, як рану», та твори їхні вічні.

Автор: Сапальова Н.Г.
Рецензент: Шокарєва О.Є.
Рекомендовано для блогу історико-гуманітарного циклу та на сайт Департамента



 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

      Святкування 14 жовтня  в «Джерелі»   Можна все на світі вибирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину. В.Симоненко         14 жов...